سلام؛
سئوی سایت ها همواره یکی از مهمترین نکات قابل توجه پس از راه اندازی بوده و هست. به همین دلیل در سایت های وردپرسی هم شاهد این موضوع هستیم که وبمستران توجه ویژه ای به بحث سئوی وردپرس داشته باشند. برای سئوی سایت های وردپرسی افزونه های متعددی وجود دارد که در بین تمامی آن ها دو افزونه ی Yoast SEO و all in one pack مشهور تر هستند و شما می توانید در کنار رعایت سایر نکات به آن ها نیز توجه کرده و از آن ها استفاده کنید. افزونه ای که امروز بررسی میکنیم، “افزونه Yoast SEO” که از بهترین و استانداردترین افزونه در امر بهینه سازی و سئوی سایت های وردپرس به شما می رود و بروز رسانی های منظمی را دارد.
در حال حاضر این افزونه، بروز رسانی شده و بسیاری از دوستان تقاضای بازبینی مجدد محتوای آموزشی آن را داشته اند. ما نیز تصمیم گرفتیم آموزش کامل کار با نسخه ی جدید افزونه ی “Yoast SEO” را برای شما دوستان عزیز قرار دهیم!
آخرین آماری که در صفحه ی افزونه برای Yoast SEO مشخص شده به صورت تصویر زیر می باشد که خود بیانگر اعتبار و شهرت این افزونه می باشد.
اگر می خواهید سئوی وبسایت خود را بهبود ببخشید پس از نوشتن محتوای خود در وردپرس با کمک افزونه ی “Yoast SEO” آن را بهینه کنید!
اگر قبلا از این افزونه استفاده کرده اید فقط کافیست آن را بروز رسانی نمایید و اگر تا امروز آن را نصب نکرده اید، می توانید افزونه را از همین پست دانلود کرده و نصب نمایید.
در نسخه ی جدید لوگوی این افزونه تغییر کرده و اگر در پنل ادمین خود ملاحظه کنید به صورت حرف لاتین “y” می باشد که برگرفته از اول کلمه ی Yoast می باشد. ناگفته نماند که تمامی محصولات این مجموعه این نام را دارند.
به بررسی تنظیمات هر بخش می پردازیم و سپس عملکرد افزونه را مورد بررسی قرار می دهیم.
در منوی عمومی به گزینه ی “اطلاعات شما” مراجعه می کنیم!
نام وبسایت مورد نظر خود را را وارد کنید، متن جایگزین را در صورت تمایل وارد کنید و سپس مشخص کنید که شخص هستید یا شرکت!
در این قسمت می توانید شناسه هایی که مربوط به الکسا، بینگ و… می شوند را وارد نمایید.(اگر در این سایت ها عضو هستید حتما شناسه ای دارید که متعلق به شماست و می توانید آن را در این بخش وارد کنید.)
ابن قسمت تقریبا می توان گفت یکی از مهم ترین بخش های این افزونه “Yoast SEO” است که بررسی هر بخش آن می پردازیم.
در این قسمت مشخص می کنید که عناوین دوباره باید در جعبه ی مربوط به سئو نوشته شود یا خیر و همچنین علامتی را برای جدا کردن عنوان از توضیح آن انتخاب نمایید. که معمولا بهترین حالت همین کاراکتر انتخاب شده (-) می باشد.
سایر تنظیمات به صورت پیش فرض انجام شده و بهترین حالت را دارد و پیشنهاد می شود که تغییری ندهید.
این بخش متعلق به شبکه های اجتماعی است. شما می توانید شناسه ی شبکه های اجتماعی خود را در این قسمت ها وارد نمایید.
این افزونه خود نیز دارای نقشه ی سایت است و شما با تنظیم آن می توانید تعیین کنید، دقیقا چه مواردی در نقشه ی سایت شما نشان داده شود یا از آن حذف شود.
با کلیک بر روی گزینه ی “XML Sitemap” می توانید نقشه ی سایت خود را مشاهده کنید. اما اگر می خواهید نقشه ی سایت به برخی کاربران نشان داده نشود باید به بخش دیگر با عنوان سایت مپ کاربر بروید…
در اینجا می توانید هر یک از سطوح کاربری را که می خواهید نقشه سایت از دید آنها مخفی بماند علامت بزنید.
حال اگر می خواهید گونه های مشخصی، جزء نقشه ی سایت نباشند می توانید به تب بعدی مراجعه کنید.
به عنوان مثال ما می خواهیم، گونه ی رسانه در نقشه ی سایت نمایش داده نشود! می توانیم با کلیک کردن بر روی گزینه ی رسانه آن را از لیست نقشه ی سایت خارج نماییم.
حال اگر می خواهید قسمت خاصی را از نقشه ی سایت خود خارج کنید باید به بخش طبقه بندی بروید…
همان گونه که مشاهده می کنید در اینجا با علامت زدن هر قسمت می توانید آن را از نمایش در نقشه ی سایت محروم کنید!
سایر گزینه ها نیز به صورت پیش فرض تنظیم شدند و فقط گزینه ی میز فرمان جستجو است که دوستان زیادی در مورد آن سوال کرده بودند.
در اینجا کد هویت گوگل را می توانید دریافت کرده و در همین بخش وارد کنید!
در واقع با اینکار به گوگل می فهمانیم که صاحب سایت چه کسی است و همیت آن از سمت گوگل تایید خواهد شد. ( کد هویت یا تایید گوگل)
گزینه ی بعدی نیز افزونه ها می باشد که سایر افزونه های Yoast را معرفی کرده که با این بخش کاری نداریم!
حال به سراغ عملکرد افزونه در بخش نوشته می رویم…
اولین تغییری که به چشم می خورد، تغییر در حالت نمایش وضعیت سئو می باشد که به صورت یک چراغ راهنما نمایش داده می شود.
برای ویرایش عنوان و توضیح عنوان می توانید در قسمت Snippet Editor کلیک کنید تا عنوان و توضیحات را به حالت ویرایش برای شما درآورد و آن را تغییر دهید.
در تصویر پایین با کلیک بر روی کادر مشخص شده می توانید عنوان را ویرایش کنید.
با کلیک بر روی کادر مشخص شده در تصویر زیر، می توانید نامک آدرس را تغییر دهید.
با کلیک بر روی کادر مشخص شده در تصویر می توانید توضیحات را تغییر دهید.
در حال حاضر این بخش مربوط به بررسی محتوا و وارد کردن کلید واژه ی کانونی می باشد. شما با وارد کردن کلمه ی درست در این قسمت می توانید رنگ سئوی نوشته ی خود را تغییر دهید.
گزینه ی بعدی به تنظیمات پیشرفته اشاره دارد. در اینجا شما می توانید به موتورهای جستجو اجازه ی بررسی دهید و همچنین نوع ربات های پیشرفته را مشخص کنید.
چنانچه می خواهید مطلب خود از طریق این افزونه در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید می توانید تنظیمات این بخش را انجام دهید.
در این مجموعه ی آموزشی سعی شد تا تمامی مواردی که در نسخه ی بروز رسانی شده ی “Yoast SEO” موجود است، مورد بررسی قرار گیرد.